Parlament
Política 25/11/2014

C's acusa Mas de fer un acte de "propaganda personal" per "arrencar vots independentistes"

Per la seva banda, el PP català reclama al president de la Generalitat que es preocupi de tots els catalans. El portaveu adjunt dels populars al Parlament, Santi Rodríguez, assegura que Artur Mas només marcarà el full de ruta pels independentistes

M. Colomer / N.orriols
2 min

BarcelonaC's ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, aquest dimarts al Parlament, de fer un acte de "propaganda personal" que pretén "arrencar vots independentistes" d'ERC. La portaveu del partit que lidera Albert Rivera, Carina Mejías, ha assegurat que Mas vol arraconar el dirigent republicà, Oriol Junqueras. "Forma part d'un acte de campanya d'autoproclamació personal i partidista". Així, Mejías ha reclamat a Mas que convoqui eleccions perquè un "nou executiu amb les mans netes" es posi a governar pel "conjunt dels catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu de C's també ha titllat de "desgovern" els últims dos anys de Mas al capdavant de la Generalitat, i ha acusat el president de "tapar la mala gestió" i els "casos de corrupció que afecten a CiU" amb el procés sobiranista.

Mejías també ha anunciat que la seva formació es replantejarà la presència a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal, presidida per David Fernàndez. Mejías ha cridat a CiU i PSC a rectificar el seu vet en les compareixences que es van votar en aquesta comissió divendres passat, ja que no volen "perdre el temps" en una comissió "desvirtuada". Així doncs, Mejías ha instat els grups parlamentaris a donar suport a una ampliació de compareixences en la propera sessió de la comissió.

Un full de ruta pels independentistes

Per la seva banda, el portaveu adjunt del PP català, Santi Rodríguez, ha assegurat que l'acte d'aquest dimarts d'Artur Mas només marcarà un full de ruta pels independentistes. Per Rodríguez, el president de la Generalitat es preocupa tan sols d'"una tercera part dels catalans".

En aquesta línia, el portaveu del PP també ha acusat el govern de "pressionar el TSJC" anunciant que els consellers i conselleres de la Generalitat declararan com a testimonis en el procés judicial obert per la querella de la Fiscalia contra Mas, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i la vicepresidenta, Joana Ortega. "No és més que un element de pressió que apliquen reiteradament des de la Generalitat".

stats