Política 12/01/2017

C's insta el govern espanyol a avisar els funcionaris que no poden entregar claus d'edificis públics pel referèndum

Carrizosa demana a Rajoy que no doni un tracte "bilateral" a Puigdemont i l'emplaça a evitar "un nou 9-N"

Acn
2 min
El portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha intervingut en el ple del Parlament

BarcelonaEl portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha instat aquest dijous el govern espanyol a evitar "la fotografia dels Mossos d'Esquadra retirant urnes" al referèndum previst per l'executiu de Carles Puigdemont. En concret, el dirigent 'taronja' ha apostat per enviar cartes als funcionaris de Catalunya per advertir-los que no poden "secundar" el referèndum "il·legal" i, per tant, no han d'obrir col·legis electorals ni entregar les claus d'edificis públics a voluntaris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Qualsevol ús d'un bé públic ha d'estar supervisat per un responsable públic, que pot i ha de fer complir la llei", ha apuntat.

Carta als funcionaris

En aquesta línia, el portaveu ha considerat que l'executiu espanyol ha d'impulsar "totes les iniciatives legals al seu abast" per impedir que se celebri el referèndum. "Hem d'evitar la fotografia dels Mossos retirant urnes. No s'ha d'arribar a produir el simulacre de consulta", ha insistit.

En concret, el dirigent de C's ha plantejat que el govern de l'Estat enviï comunicacions als funcionaris per advertir-los que no han de "secundar" el referèndum ni deixar les claus d'edificis públics en mans de voluntaris, com va passar al procés participatiu del 9-N. "Els responsables públics també han de fer complir la llei", ha afegit.

La conferència de presidents autonòmics

En roda de premsa, Carrizosa també ha demanat a Mariano Rajoy que no doni un tracte "bilateral" a Puigdemont, quan decideix absentar-se de la conferència de presidents autonòmics.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reiterat aquest dijous al matí en una entrevista a 'Catalunya Ràdio' que no assistirà a la Conferència de Presidents Autonòmics del 17 de gener perquè Catalunya "no vol participar del règim comú". A més, ha apuntat que la reunió pendent amb el cap de l'executiu espanyol podria celebrar-se abans d'acabar el mes.

"Espero que Rajoy digui a Puigdemont que aquest cop no permetrà el 9-N. No volem judicis perquè s'ha incomplert la llei, volem que el govern espanyol eviti que s'incompleixi la llei", ha reblat Carrizosa. Així, ha afegit que la "missió" de Rajoy és deixar clar a Puigdemont que no podrà fer "allò que no permet la llei".

stats