Política 08/04/2015

David Fernàndez titlla de "perill públic" el ministre de l'Interior

El diputat de la CUP creu que les declaracions de Jorge Fernández Díaz sobre el terrorisme jihadista són motiu suficient per demanar-ne la "immediata dimissió"

Ara
1 min
El diputat de la CUP David Fernàndez / ACN

BarcelonaEl diputat de la CUP David Fernàndez ha titllat aquest matí a RAC1 el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, de "perill públic" per les seves declaracions en què ha vinculat el procés sobiranista i la lluita antijihadista. Fernàndez creu que s'ha d'exigir la "immediata dimissió" del ministre i assegura que el seu partit, el PP, té "alguna responsabilitat" en aquest procés per fets com la invasió "il·legal, il·legítima i inhumana d'Iraq".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Terrorisme també és destruir ciutats com Fal·luja", ha apuntat el diputat, que ha afegit que de fets com aquest neixen "posicions radicalitzades". Fernàndez ha considerat "inadmissible" que el màxim responsable de seguretat faci aquestes declaracions –les ha titllat "d'animalada"– i "estigmatitzi municipis catalans".

A més, ha concretat que moltes de les detencions que s'han produït amb anterioritat per presumptes relacions amb terrorisme jihadista han acabat en res, amb les persones lliures de càrrecs i que, quan hi ha hagut condemnes, ha acostumat a ser en fets vinculats a conflictes internacionals.

David Fernàndez també s'ha referit al procés sobiranista i a la necessitat d'un "full de ruta comú i compartit" que representi un "acord ampli".

stats