Política 26/09/2017

David Fernàndez diu que el precintament d’escoles és un "deliri repressor"

L'exdiputat de la CUP diu a Tarragona que els ciutadans "ho impediran posant dos milions de cossos al carrer"

Dani Revenga
2 min
David Fernàndez durant el míting de Tarragona

TarragonaL’exdiputat de la CUP al Parlament David Fernàndez ha titllat de "deliri repressor" l’ordre de la fiscalia de precintar les escoles per evitar que l’1 d’octubre els catalans puguin votar en el referèndum. En el míting central de la campanya de la CUP celebrat aquesta tarda a la plaça dels Carros de Tarragona, Fernàndez ha vaticinat que l’actuació que el fiscal demana als Mossos d’Esquadra és "tècnicament inaplicable", i ha assegurat que si s’intenta una maniobra que segons ell seria "un cop d’estat", els ciutadans ho impediran "tal com s’han d’impedir aquestes accions, tal com ens ha ensenyat el moviment feminista: posant-hi al davant dos milions de cossos, al mig del carrer, amb el cap, amb el cor i amb el puny".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernàndez considera que l’Estat "ja ha perdut, perquè recorre a les vies judicials i perquè no poden guanyar per la via democràtica, no tenen cap més oferta que el garrot o la por". L’exdiputat de la CUP ha diagnosticat que "el règim del 78, el de la submissió del poble i de la imposició de les elits, ja no existeix a Catalunya, i es donarà per definitivament acabat l’1 d’octubre". Per tot plegat, considera que "la victòria del poble català és irreversible" i ha instat els ciutadans a "respondre pacíficament a les provocacions, amb la normalitat com la millor resistència".

Durant l’acte de la CUP s’ha tornat a demanar la dimissió de l’alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, per negar-se a cedir els espais municipals per a la celebració del referèndum. La regidora cupaire al consistori tarragoní, Laia Estrada, li ha retret també a l’alcalde del PSC el seu silenci davant la presència a Tarragona d’un vaixell llogat per l’Estat per acollir els efectius policials desplaçats per actuar contra el referèndum.

En el míting de la CUP hi ha participat també el secretari general de Sortu, Arkaitz Rodríguez, que ha titllat el sobiranisme català de "revolució". "El vostre triomf obrirà portes a altres pobles com el nostre", ha pronosticat. Rodríguez també ha elogiat el to pacífic del moviment sobiranista català i ha assegurat que "el vostre estil ratifica el canvi de rumb que vam fer nosaltres fa uns anys, la vostra manera de fer ens anima a seguir el camí que vam triar". El dirigent de Sortu ha demanat perdó al poble català "pel comportament del PNV, que d’una banda diu que dona suport els catalans, però de l'altra pacta i negocia amb el PP". Rodríguez ha animat als assistents a "no caure en les provocacions, perquè la repressió busca això, que hi hagi una resposta violenta del poble per justificar la seva manera d’actuar".

Per la seva banda, la diputada de la CUP al Parlament de Catalunya Mireia Vehí ha elogiat respostes com la dels estibadors dels ports de Barcelona i Tarragona en contra de les operacions policials per frenar el referèndum. Vehí ha retret, en canvi, les postures del PSC i dels comuns, als quals ha exigit que deixin de fer "càlculs electorals i es posin al costat del poble català".

stats