Política 11/06/2014

"Espero que Felip VI exerceixi des del primer dia l'impuls necessari perquè Catalunya pugui expressar-se": Duran al Congrés en 10 frases

El portaveu de CiU al Congrés defensa l'abstenció de CiU en la llei d'abdicació i respon a Rajoy que són ells els que fan "política petita"

Ara
2 min
El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, aquest dimecres a la cambra baixa, durant el debat per aprovar la llei d'abdicació del rei / EFE

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha denunciat que Catalunya ha estat exclosa de la història d'Espanya durant al debat al Congrés sobre la llei d'abdicació. Recollim la intervenció del líder d'Unió en 10 frases:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Fer política petita, senyor Rajoy, és portar al TC l'Estatut votat pels catalans. O impedir la renovació del TC per assegurar una determinada lectura de l'Estatut. O fer anuncis a Andalusia contra Catalunya"

Sobre el relleu monàrquic i l'abstenció de CiU

2. "Per què ara CiU no hi és si abans hi era? Perquè fa temps que vostès ens exclouen d'aquesta història d'Espanya"

3. "Vam participar en la Transició. Però en aquell moment clau en què Espanya es volia integrada per nacionalitats, Catalunya es va sentir integrada, i avui no és així"

4. "Tocava refer el pacte i escoltar el poble català, i vostès demanen una adhesió"

5. "Avui no fem el debat entre monarquia i república. Però amb humilitat hem de recordar que els polítics som el quart problema per als ciutadans segons el CIS, i la monarquia és més avall del lloc 20. Està més valorada que nosaltres"

Sobre el regnat de Joan Carles I

6. "Ens hauria agradat que el rei hagués estat més actiu a l'hora d'escoltar les demandes de Catalunya"

7. "Fem un balanç positiu del regnat de Joan Carles I en general. Esclar que hi ha clarobscurs. Tot servidor públic té clarobscurs en la seva trajectòria"

8. "És opinable com tot, però volem donar les gràcies a Joan Carles I i també a la reina Sofia, que ningú es recorda d'ella"

Sobre el futur rei, Felip VI

9. "Espero que Felip VI exerceixi des del primer dia l'impuls necessari per a la regeneració democràtica i perquè Catalunya pugui expressar-se"

10. "Desitgem a Felip VI tota mena d'encerts i èxits pel bé de tothom".

stats