DEBAT SOBRE LES LLISTES
Política 04/07/2015

ERC avala Òmnium i s'obre a donar suport a "una llista civil per la independència"

Sergi Sabrià assegura que la prioritat segueix sent presentar tres llistes, però està disposat a fer costat a la proposta de l'entitat de Muriel Casals

Ara
1 min
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en la roda de premsa d'aquest dilluns. /ANC

BarcelonaEl portaveu d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha reiterat la voluntat d'ERC de "parlar" d'una "llista civil per la independència" amb el "suport dels partits polítics". D'aquesta manera, els republicans s'han alineat amb Òmnium, que aquest dissabte ha emès un comunicat donant resposta al plantejament que va fer Artur Mas el passat 20 de juny a Molins de Rei. "Si cal que les formacions polítiques facin un pas al costat i cedeixen tot el protagonisme a una llista exclusivament civil de consens, per la Independència, ERC no fallarà", ha declarat Sabrià.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, ha recordat que l'aposta d'ERC és anar a les eleccions del 27S amb "llistes independentistes aliades", la fórmula que segons ERC es va acordar en la cimera del 14 de gener entre Artur Mas, Oriol Junqueras i les entitats del sobiranisme civil. "Si aquest acord no es compleix, ERC està disposada a parlar d'una Llista Civil per la independència amb el suport dels partits polítics, tal i com planteja Òmnium", ha dit el republicà.

Sabrià ha fet aquestes declaracions després de conèixer el posicionament d'Òmnium, que ha apostat per una llista "conformada" per "representants de la societat civil" i "amb el suport explícit dels partits".

stats