Política 15/04/2017

ERC guanyaria les eleccions i el PDECat es disputaria el segon lloc amb Cs, segons l'enquesta de 'La Vanguardia'

L'independentisme aconseguiria una majoria absoluta ajustada al Parlament, amb 68 diputats

Ara
1 min
ERC guanyaria les eleccions i el PDECat es disputaria el segon lloc amb C's, segons l'enquesta de La Vanguardia

BarcelonaEsquerra guanyaria les eleccions autonòmiques amb claredat i el PDECat es disputaria el segon lloc amb Ciutadans. És el diagnòstic de l'enquesta feta per 'La Vanguardia', que també dona per feta una majoria ajustada de l'independentisme. Els republicans guanyarien els comicis amb 39 escons, pels 23 d'un PDECat en descens. Entre els dos, sumarien exactament els 62 escons que ara té Junts pel Sí al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La majoria independentista se'n ressent per la CUP, que passaria de 10 a 6 diputats, un descens més petit del que registren altres enquestes. Entre les tres formacions sumarien els 68 diputats que marquen la majoria absoluta al Parlament, enfront dels 72 d'ara. L'últim CEO marcava un resultat similar a l'independentisme, però afirmava que Junts pel Sí perdia entre 2 i 4 escons (l'enquesta preguntava per ERC i el PDECat units) i en donava 8 a la CUP.

Ciutadans mantindria la seva posició tot i un lleuger descens. El partit d'Inés Arrimadas quedaria lluny d'aspirar a la presidència de la Generalitat amb 22 diputats, tres menys dels que té ara. Els que tampoc aconseguirien el seu objectiu de convertir-se en alternativa de govern són els comuns, que, això sí, creixerien notablement. Amb el nou partit ja format i a l'espera d'acabar de definir el projecte, la confluència d'esquerres passaria d'11 a 16 diputats. Amb aquest resultat aconseguiria superar el PSC, que en perdria un (es quedaria amb 15). La caiguda de Ciutadans beneficia un PP que recupera posicions, i obtindria 14 diputats.

stats