Política 15/02/2017

ERC demana per carta al fiscal general que actuï d'ofici per l'operació Catalunya

El PDECat reclama la compareixença de Camacho i Moragas en comissió

Dani Sánchez Ugart
2 min
El diputat d’ERC Joan Tardà va defensar ahir una moció per instar el Congrés a negociar la independència de Catalunya.

MadridERC i el PDECat ja es mouen per esclarir les últimes revelacions de l'operació Catalunya al Congrés de Diputats i també als jutjats. Els republicans han anunciat aquest dimecres que han enviat una carta a la Fiscalia General de l'Estat en què sol·liciten la seva actuació d'ofici per les revelacions que està fent aquests dies el diari 'Público' i que apunten que es van pagar amb fons reservats algunes informacions contra el procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha especificat que la carta no obsta que els republicans acabin demanant la compareixença en comissió del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, però que d'aquesta manera aconsegueixen "guanyar temps" i indiquen el camí que volen que segueixi el ministeri públic.

A més, Tardà ha apuntat que demanaran que la comissió de secrets oficials, que es crea la setmana que ve, estudiï si es van fer servir fons reservats per pagar informacions contra el procés, com indiquen les notícies publicades pel diari. Tot i així, el republicà ha recordat que en legislatures anteriors la cambra ja va vetar l'entrada d'ERC en aquesta comissió, i ha avisat que si es tornés a repetir "seria escandalós".

Per la seva banda el PDECat ha entrat al registre del Congrés una bateria de preguntes al govern sobre l'operació Catalunya, i en concret al voltant de la conversa entre el comissari Villarejo, que fent-se passar per periodista d''El Mundo' va treure informació a l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez. El partit demana a l'executiu si aquestes actuacions se segueixen produint i si entren dins de la normalitat en l'activitat d'un comissari de la policia.

"Arribarem a la X", ha afirmat el portaveu del PDECat al Congrés, Francesc Homs, que ha denunciat una "manipulació de la justícia" que "ens interpel·la a tots i no només als independentistes".

La carta que Joan Tardà li ha enviat al Fiscal General de l'Estat
stats