Política 17/05/2016

ERC aspira a la victòria el 26-J per deixar d'anar "a Madrid a demanar permís"

"Ja estem construint el nou país, que posa la gent per davant de tot", ha assegurat Marta Rovira en el consell nacional del partit que ha ratificat les llistes electorals de les eleccions

Roger Tugas
2 min
Marta Rovira i Oriol Junqueras, al Consell Nacional d'ERC / CÈLIA ATSET

BarcelonaLes eleccions del 26 de juny seran una repetició de les del 20-D, almenys per a ERC. La secretària general dels republicans, Marta Rovira, ha afirmat durant el consell nacional del partit aquest dimarts que, durant aquesta campanya tornaran "a dir el mateix". "I tornarem a guanyar, i això voldrà dir que la república que estem construint està a les nostres mans", ha asseverat davant dels quadres de la formació, que han ratificat les llistes per als comicis, molt similars a les del desembre, amb Gabriel Rufián i Joan Tardà a capdavant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Rovira ha lamentat que "hi ha qui pensa que anem a Madrid a demanar permís" per aprovar mesures sobre pobresa energètica, habitatge digne o igualtat entre homes i dones, però "això ni passarà". "Portem 40 anys demanant permís i sempre ens han dit que no" i, quan s'ha assolit un acord, "mai s'ha acabat complint", ha etzibat, motiu pel qual "el futur del país passa per la construcció de la República catalana", que ha reclamat "neta i justa".

D'aquesta manera, la dirigent republicana ha avisat: "Ja n’hi ha prou dels que diuen que hem d’anar a Madrid a demanar permís". "Ja estem construint el nou país, que posa la gent per davant de tot, estem construint aquesta república que prioritza els interessos de la gent", ha insistit, sense citar ningú en particular, però referint-se sobretot a aquells que aposten per intentar impulsar canvis a l'Estat, com En Comú Podem, els seus principals rivals polítics.

Al seu torn, el coordinador de l'àrea de LGTB d'ERC, Xavier Florensa, ha subratllat -en motiu del Dia Internacional contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia- la "voluntat de continuar treballant perquè les mostres de discriminació per orientació sexual i identificació de gènere s’eradiquin". En aquest sentit, ha aplaudit el compromís de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, de desplegar "de manera total i ràpida la llei contra la LGTBfòbia", aprovada el 2014 però encara no aplicada del tot.

stats