Política 02/07/2013

L'exministra Magdalena Álvarez, imputada en el cas dels ERO d'Andalusia

La jutge que instrueix el cas ha imputat una vintena de càrrecs i excàrrecs de la Junta

Europa Press / Efe
1 min

SevillaLa jutge que instrueix el cas dels expedients de regulació d'ocupació (ERO) fraudulents a Andalusia, Mercedes Alaya, ha imputat en la causa que té oberta a una vintena de càrrecs i excàrrecs de la Junta d'Andalusia. Entre ells es troba l'exconsellera d'Economia i exministra de Foment Magdalena Álvarez i l'exinterventor general Manuel Gómez Martínez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del govern andalús, Miguel Ángel Vázquez, ha demanat respecte per la presumpció d'innocència de la vintena de càrrecs imputats per Ayala i ha subratllat la bona gestió i la "defensa d'Andalusia" que han fet i "fins l'últim cèntim de diner públic". També l'expresident andalús Manuel Chaves ha defensat la innocència d'Álvarez i ha assegurat que dubtava que la jutge citi també a l'actual president de la Junta, José Antonio Griñán.

Vicepresidenta del Banc Europeu d'Inversions des de juny del 2010, Álvarez va ser ministra de Foment del govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero entre el 2004 i el 2009 i consellera andalusa d'Hisenda a l'executiu de Manuel Chaves entre el 1994 i el 2004. Just en aquest període va ser quan el govern andalús va posar en marxa el sistema d'ajuts públics a empreses en crisi que suposadament és irregular.

stats