Política 15/07/2016

La CUP obre la campanya interna per referendar la nova direcció liderada per Arrufat

Només s'hi ha presentat una única llista, que compta amb regidors de la formació. La candidatura proposa negociar i aprovar uns pressupostos desobedients amb l'Estat

L.vicens
2 min
Quim Arrufat, dimarts al Parlament / ACN

BarcelonaAmb el títol 'Embranzida' s'ha donat el tret de sortida al procés electoral intern a la CUP que ha de servir per renovar el secretariat nacional, l'òrgan executiu de la CUP. Aquest divendres s'ha anunciat oficialment que només s'hi ha presentat una llista col·lectiva i set d'individuals, que igualment faran campanya electoral per explicar el seu projecte a la militància. Les votacions es faran entre el 30 de juliol i el 4 d'agost i l'equip es farà públic el 6 d'agost.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Consulta aquí els candidats al secretariatS'ha confirmat així que la candidatura única inclou els noms de l'exdiputat de la CUP Quim Arrufat i dels regidors Lluc Salellas (Girona), Natàlia Sànchez (Figueres), Núria Gibert (Sant Cugat) i Dani Corpas (Sant Celoni). Hi figuren també Aida Sanuy (de l'assemblea de Ponent), Ricard Torné (forma part del grup de treball econòmic de la CUP), Juanma Rojas (de la Garriga), Elisabet Punset (Girona) o Eduardo Cáliz (Barcelona) i Anna Gabaldà (Sant Pere de Ribes). Com a suplents, hi ha Gabriel de Jòdar, vinculat a la CUP d'Horta-Guinardó i fill de l'exdiputat Julià de Jòdar, Ariadna Gàlvez (Barcelona), Mariona Baraldés (Campdevànol) i Joan Coma, el regidor de Vic investigat per sedició per haver donat suport a la declaració rupturista del 9-N.

Aquesta llista proposa negociar i arribar a acords per avançar cap a la independència i també "negociar per aconseguir uns pressupostos que superin l'obediència a l'Estat", així com treballar per fer efectiva la declaració de ruptura del 9-N i el seu annex social. Insisteixen en la celebració d'un referèndum unilateral d'independència el primer trimestre del 2017 i, en aquest sentit, asseguren que no donaran suport a unes noves eleccions.

Així doncs, a la candidatura conjunta no hi ha cap dels membres actuals del secretariat. En canvi, alguns opten a la reelecció per la via de les candidatures individuals. És el cas de Xevi Generó, Laura Rafecas, Hugo Alvira i Òscar Simon. També han optat per aquesta via Albert Serrats i l'alcalde dels Guiamets, Miquel Perelló.

Aquesta és una novetat en la tria del secretariat de la CUP. L'assemblea d'Esparreguera va aprovar un nou mètode per escollir la direcció: fins ara les 15 persones s'escollien individualment, però les bases van avalar triar 11 de les 15 persones a través d'equips. Aquestes candidatures han de presentar un pla de treball i un projecte comú prèviament acordat i han de comptar amb un 40% de dones com a mínim. Per primera vegada, es podrà votar telemàticament per fomentar la participació.

stats