POLÍTICA
Política 09/03/2013

Dissabte d''Enllaçats' per primer cop als Països Catalans en defensa de la llengua

Multitud d'entitats i associacions fan concentracions aquest dissabte a la tarda per mostrar rebuig a la política lingüística del PP en la primera acció conjunta als Països Catalans en matèria lingüística, inclòs l'Alguer

Ara
1 min
Una de les concentracions d'aquest diumenge en defensa de la llengua

BarcelonaEntitats i associacions cíviques del moviment 'Enllaçats per la llengua' impulsen aquest dissabte arreu dels territoris dels Països Catalans mobilitzacions i concentracions simultànies en defensa del català. Almenys onze ciutats dels territoris de parla catalana, inclòs l'Alguer, acolliran les concentracions. És el primer cop que es fa una acció d'aquestes característiques coordinada arreu dels Països Catalans, inclòs l'Alguer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Barcelona, Sabadell i Girona acolliran les concentracions a Catalunya on estan programades cadenes humanes i manifestacions davant les delegacions del govern espanyol. Sota el lema 'Enllaçats per la llengua', la campanya també inclourà la lectura del manifest del moviment que també es farà a la resta de les onze ciutats participants de l'acte.

Voluntat de continuïtat

El moviment 'Enllaçats per la llengua', nascut ara fa un any a les Illes de resultes de les agressions reiterades a la llengua, té voluntat de donar continuïtat al moviment per fer front conjunt al que creuen que és una situació de constants atacs judicials i legals contra la llengua -l'últim, la controvertida Llei Wert que relega l'ensenyament del català on la llengua és pròpia-, si cal a base de desobediència civil.

stats