PRESSUPOSTOS DE L'ESTAT
Política 09/04/2012

Montoro avisa que "no és negociable incrementar la despesa" en inversions a Catalunya

Enric Millo afirma que els diners pendents acabaran arribarant i critica que l'actual sistema de finançament "perjudica" les capacitats de les comunitats que són motor econòmic

Ara/efe
1 min

BarcelonaEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha avisat en una entrevista a 'El Mundo' que "no és negociable incrementar la despesa [en infraestructures]" després de ser qüestionat sobre les crítiques de CiU a la retallada en la inversió pública a Catalunya, que s'ha situat en l'11%, lluny del 18% que fixa l'Estatut. "No discuteixo el que diuen els estatuts", ha assegurat Montoro, tot i que "el finançament autonòmic és el que és". "Ja no puc fer més", ha afegit en la mateixa entrevista en què defensava que cal "revisar, reequilibrar i ordenar l'Estat autonòmic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, Enric Millo, portaveu del PP al Parlament, ha assegurat avui que "el finançament actual no s'ajusta al 100% a les necessitats de Catalunya", perquè és un model que "perjudica" les capacitats de les comunitats que són motor econòmic. Millo, en declaracions a RAC1, ha precisat que "hem de mirar que el nou model sigui més just i equilibrat. Que es mantingui la solidaritat, però finalista, limitada". El dirigent del PP es mostra optimista sobre el finançament de la Generalitat i ha assegurat que "tots els diners del finançament que han d'arribar, arribaran", però s'ha de fer d'acord amb les possibilitats pressupostàries".

stats