CAS PUJOL
Política 18/08/2014

El PP insinua que el cas Pujol afecta a tots els polítics catalans

Esteban González Pons creu que el frau de l'expresident no hauria estat possible sense la connivència de la resta de consellers i partits

Europa Press
1 min

MadridEl secretari d'Estudis i Programes del PP, Esteban González Pons, sospita que "la mentida" que suposa el cas Jordi Pujol afecta tot el sistema polític i arrossega la societat catalana perquè, segons ell, és difícil pensar que ningú del seu entorn polític ho sabés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a la Cope recollides per Europa Press, el dirigent popular ha qüestionat que la situació patrimonial de la família Pujol es limiti a la figura de l'expresident català i no inclogui "tots els dirigents, el sistema de CiU i el conjunt de polítics catalans". "És difícil pensar que un president de Catalunya pot trobar-se en aquesta situació sense que ho sàpiguen tots els seus consellers, el seu partit polític i el conjunt dels polítics catalans", ha explicat, i s'ha mostrat segur que el ministeri d'Hisenda ha actuat "quan ho havia de fer".

ERC no pot saltar-se la llei

Preguntat sobre si ERC guanyarà les eleccions, Pons ha respost que el president de la Generalitat i líder de CiU, Artur Mas, "és el millor candidat d'ERC", perquè "és el que li està fent la campanya" i l'ha convidat a recuperar el "sentit comú" i a expulsar "les posicions radicals" per tornar a fer "política catalana".

En aquesta línia, i seguint amb el debat de la consulta catalana, ha insistit que no es pot saltar la llei a Catalunya "i a cap lloc", perquè llavors "un se sent ja lliure per saltar-se-la" sempre. "Per això no hi pot haver cap excepció en l'aplicació de la llei. I ERC vol saltar-se la Constitució, la llei i tot l'entramat de garanties que ens hem donat els espanyols des del 1978", ha sentenciat.

stats