PAÍS VALENCIÀ
Política 19/04/2015

Fabra confia el seu futur polític al programa econòmic

Salvador Almenar
2 min
Sáenz de Santamaría va ser l’enviada de Génova a la proclamació d’Alberto Fabra.

ValènciaTot i que encara no l’han presentat, el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va deixar clar ahir durant la seva proclamació com a candidat del PP a la reelecció que en el seu programa electoral l’economia serà la gran protagonista. D’acord amb l’estratègia marcada des de la seu del carrer Génova i amb el discurs que va pronunciar el mateix Fabra, el PP valencià plantejarà als ciutadans unes eleccions en les quals els electors hauran de triar entre un partit com el seu, que “garanteix la consolidació de la recuperació econòmica”, i qualsevol de les 11 formacions d’esquerres que es presenten als comicis del 24 de maig i que si governessin portarien “la comunitat a una situació de paràlisi”, segons Fabra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que el president, que ha practicat retallades socials durant aquesta legislatura i fins i tot ha tancat empreses públiques com Radio-televisió Valenciana, sap que en el terreny social té la batalla perduda amb l’oposició i que la política identitària i sobretot l’econòmica són la seva única taula de salvació per seguir governant durant quatre anys més. Per aquest motiu, seguint les receptes clàssiques del PP, Fabra va anunciar mesures per fomentar l’ocupació i també incentius fiscals.

Així, el candidat del PP a la presidència de la Generalitat es va comprometre a destinar en la pròxima legislatura 300 milions a un pla d’ocupació juvenil, a abonar durant sis mesos el 100% del cost de seguretat social a les empreses que contractin joves i a “donar suport” als autònoms que generin una nova ocupació amb quantitats de fins a 8.000 euros, unes mesures amb les quals Fabra espera que es creïn 400.000 llocs de treball durant els pròxims quatre anys. Pel que fa als tributs, el president va prometre una rebaixa de l’IRPF i de l’impost de successions i donacions.

Santamaría en lloc de Rajoy

L’acte de proclamació de Fabra no va ser com els que tradicionalment el PP ha dissenyat per a una ocasió així. Lluny del gran auditori que requeriria la presència de Mariano Rajoy, el partit va optar pel monestir de Sant Miquel dels Reis. Un espai que va agradar a la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, que va ser la gran aposta de l’equip de Fabra després de saber que Rajoy no hi assistiria.

stats