Política 12/04/2017

Fachin vol consultar l'opinió de les seves bases sobre el referèndum unilateral

El secretari general de Podem considera que el posicionament del partit sobre aquesta qüestió s'ha d'articular "des de baix"

Europa Press / Ara
1 min
Albano Dante Fachin, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa defensa –o no– de Podem d'un referèndum unilateral l'han de decidir les seves bases. Això és el que considera el secretari general del partit, Albano Dante Fachin, que aquest dimecres ha anunciat que consultarà a la militància si la formació lila ha de donar suport la consulta no acordada amb l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Volem que aquesta resposta s'articuli des de baix. Què pensen els cercles sobre una possible convocatòria d'un referèndum unilateral?", ha assenyalat Fachin en una entrevista a Ràdio 4. Tot i això, ha refermat que Podem vol un referèndum "amb garanties" i que segueix creient en la participació per prendre decisions.

En relació amb la presència de membres de Podem a l'executiva del nou partit dels comuns, de la qual la direcció lila n'ha quedat fora per voluntat pròpia, ha manifestat que és una situació "excepcional". "En una altra organització aquest tema seria un terratrèmol, i s'ha de debatre", ha apuntat.

Fachin, a més, s'ha mostrat partidari de presentar-se en coalició amb la nova confluència d'esquerres en cas que hi hagués un avançament d'eleccions. El nou líder de l'executiva dels comuns, Xavier Domènech, ha manifestat en algunes ocasions que és una proposta que no veu amb bons ulls.

stats