CANVI DE CICLE
Política 12/10/2013

Felip Puig prefereix una consulta pactada el 2015 que un "conflicte" el 2014

El conseller d'Empresa descarta "una tercera via" i aposta per les eleccions plebiscitàries si l'Estat no permet el referèndum

Efe
1 min
El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. ACN

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, és més partidari d'ajornar al 2015 una consulta d'autodeterminació a Catalunya si s'ha aconseguit llavors pactar-la amb l'Estat que no pas el "conflicte" que suposaria celebrar-la sense autorització el 2014. Puig ha afirmat aquest dissabte en el programa 'Converses' de Cope-Catalunya que "és millor pactar una consulta el 2015, en lloc fer-la el 2014 i anar al conflicte".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller subratlla tot i això que la prioritat és que el referèndum pugui celebrar-se el 2014 i de manera pactada i descarta "una tercera via" –com propugnen PSC i UDC–, ja que, segons el seu parer, "l'única via possible" és convocar una consulta. "El que no pot passar és que seguim com estem", ha dit Puig, considerat un dels dirigents històrics de CDC amb més perfil sobiranista.

Pel conseller, una consulta sobre la independència de Catalunya ha de ser "democràtica, legal i pacífica", encara que en el cas que no fos possible celebrar-la de manera pactada amb l'Estat s'hauria d'anar a unes eleccions plebiscitàries, tal com sosté el president català, Artur Mas. També considera que CiU ha optat històricament pel pacte i ha acusat l'Estat d'"impedir una tercera via" en l'encaix de Catalunya a Espanya.

D'altra banda, el conseller s'ha mostrat partidari que "no es pressionin" els empresaris respecte al procés sobiranista perquè aquests han de dedicar-se a reactivar l'economia. "Ja seran cridats, com tots els ciutadans, a pronunciar-se de forma individual, com tota la societat catalana", ha subratllat Puig.

stats