Política 17/11/2016

Felipe González creu que Susana Díaz té força per liderar el PSOE

L'expresident del govern espanyol ha afirmat que Pedro Sánchez "ho ha fet tan bé com sabia"

Ara
2 min
L'expresident Felipe González

BarcelonaL'expresident del govern espanyol Felipe González ha defensat que la presidenta de la Junta d'Andalusia i actual secretària general del PSOE-A, Susana Díaz, reuneix totes les condicions per ser la pròxima secretària general del PSOE. González també ha assegurat que Díaz té suficient "força i coratge" per posar-se al capdavant del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un col·loqui en el Foro Joly d'Andalusia, González ha estat preguntat sobre si donaria suport a la candidatura de Díaz. L'expresident ha ironitzat amb el fet que cap dels candidats a qui ell ha donat suport ha acabat sent secretari general i que, per tant, no li donarà suport per no "fastiguejar-la".

Sobre l'ex secretari general del PSOE Pedro Sánchez, González ha afirmat que "sense cultura de partit ha intentat fer-ho tan bé com sabia, però probablement no en sabia". González no creu que Sánchez sigui "l'error més gran del PSOE", ja que al llarg dels 130 anys d'història del partit "hi ha hagut de tot". L'expresident considera que Sánchez "desvariava" quan en una entrevista va afirmar que ell havia conspirat per fer-lo fora del partit. Aquesta és la segona vegada que Felipe González s'ha referit a Pedro Sánchez aquesta setmana. Dimecres va declarar en una entrevista a 'Politique Internationale' que dubta que l'exdirigent socialista "pugui parlar més de mitja hora sobre Espanya".

González s'ha mostrat convençut que el partit es recuperarà d'aquesta crisi que està vivint i ha assegurat que en "3, 4 o 5 mesos" es podria celebrar el Congrés del PSOE. Ha demanant als que l'estan preparant que es posin "les piles".

No creu que siguin uns pressupostos acceptables

Sense conèixer els pressupostos generals de l'Estat, Felipe González ha assegurat que difícilment seran acceptables i que el primer que faria si ell fos el responsable del partit per començar a parlar-ne seria dir-li al president que si ha promès que no s'ha de retallar despesa i que abaixarà els impostos, que ho reflecteixi als comptes com a condició per començar a parlar. També ha volgut remarcar la necessitat de concretar quants dels recursos s'han de destinar a les pensions.

stats