Política 19/10/2017

La Fiscalia de Barcelona trenca amb l'escola dels Mossos

Demà s'inaugura el curs acadèmic de l'Institut de Seguretat Pública i no s'hi espera l'assistència de cap representant del govern espanyol, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil o l'exèrcit, tot i que hi estaven convidats

Enric Borràs
2 min
La fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, en la compareixença en què ha llegit un comunicat sobre la seva posició en l'afer del 9-N i la querella / EFE

BarcelonaLa Fiscalia Provincial de Barcelona ha notificat avui a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), l'Escola de Policia de Catalunya, que els fiscals deixen de fer-hi classes, segons ha avançat l'agència Efe i han confirmat a l'ARA fonts del departament d'Interior. A més, demà s'ha d'inaugurar el curs acadèmic de l'ISPC, i a l'acte s'hi havien convidat representants de la fiscalia, el govern espanyol, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i l'exèrcit, però segons fonts d'Interior cap ha confirmat l'assistència i no s'espera que hi vagin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els fiscals barcelonins no han notificat per què han trencat les relacions amb l'Escola de Policia de Catalunya. Però la decisió arriba poc després que el fiscal de l'Audiència Nacional que investiga per sedició el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, no hagi aconseguit tancar-lo provisionalment a la presó, tal com ha passat amb els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament.

La Fiscalia de Barcelona ha anunciat a l'ISPC que ja no hi col·laborarien més amb un correu electrònic a un tècnic. Els fiscals hi ensenyaven des de feia anys i el tècnic els havia convidat a participar en algunes classes, tal com era habitual. És en la resposta que han notificat que no ho farien, ni tan sols ho han comunicat directament a la directora de l'ISPC, Annabel Marcos, ni han exposat els motius per trencar les relacions.

Al centre s'hi formen els nous membres de la policia catalana, però també policies locals, bombers i membres d'altres cossos d'emergències. La decisió de la Fiscalia de Barcelona, dirigida per Ana María Magaldi, que va causar polèmica al març, quan es va plantejar denunciar un jove que la va increpar a les portes del Palau de la Justícia de Barcelona arran del judici del 9-N. Tot i que finalment no ho va fer, va arribar a oferir una roda de premsa sobre l'incident.

El director general de la policia, Pere Soler, presidirà demà al matí la inauguració del curs acadèmic de l'ISPC en un acte en què també hi participaran el major Trapero i els caps de les escoles de Policia, i de Bombers i Protecció Civil, la comissària Alicia Moriana i l’inspector Josep Maria Juncosa, respectivament, entre altres autoritats. No s'hi espera cap representant de la fiscalia ni dels cossos policials espanyols, ni de la delegació del govern espanyol ni de l'exèrcit. Cap hi ha confirmat l'assistència, i alguns ja han notificat que no hi anirien.

stats