Política 05/09/2017

La fiscalia estudia actuar penalment contra l'anunci del Govern que anima a la participació

El conseller Turull nega que sigui una campanya encoberta: "Hi surt a algun lloc '1 d'octubre'? Hi surt 'referèndum'?"

Europa Press / Gerard Pruna
1 min

MadridLa fiscalia estudia actuar penalment contra l'anunci de televisió del Govern on s'anima els catalans a exercir el seu dret a decidir a les portes del referèndum anunciat per a l'1 d'octubre, tot i que l'espot no el menciona en cap moment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts fiscals han assenyalat que s'estudia si l'emissió de l'anunci i el seu contingut podrien constituir un delicte de desobediència de les resolucions del Tribunal Constitucional que prohibeixen qualsevol actuació encaminada a la celebració d'un referèndum independentista.

L'anunci, de 10 segons de durada, mostra la imatge d'unes vies de tren i una veu en off que interpel·la l'espectador: "Vas néixer amb la capacitat de decidir, hi renunciaràs?".

El portaveu de la Presidència ja ha reaccionat i ha negat que l'anunci emès aquest dilluns per televisió i que apel·la a la capacitat de decidir dels catalans, sigui una campanya institucional sobre l'1-O. "Hi surt a algun lloc 1 d'octubre? Hi surt referèndum?", ha preguntat Turull, que ha assegurat que es tracta d'un anunci que fomenta valors, com tants n'ha fet la Generalitat en aquest sentit. Així, davant la possibilitat que la fiscalia actuï contra l'anunci, ha preguntat "quin delicte hi ha darrere" i ha ironitzat dient que potser al ministeri públic li agradaria més l'anunci si fos "en blanc i negre i amb la música del No-Do".

Ciutadans ja ha demanat la retirada de l'espot, que es va emetre per primer cop aquest dilluns abans del 'Telenotícies vespre', de TV3.

stats