Política 17/10/2016

Forcadell: "Vaig fer el que havia de fer i ho tornaria a fer"

La presidenta del Parlament critica que no hi hagi "separació de poders" a l'Estat

Jordi Mumbrú
1 min
Forcadell i el vicepresident primer del Parlament, Lluís Corominas, conversen amb una dona al fossar de Montjuïc

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ho tornaria a fer. Segons ha explicat aquesta tarda en una compareixença als passadissos del Parlament, està convençuda que va obrar correctament: "Sempre defensaré la llibertat d'expressió. Vaig fer el que havia de fer i ho tornaria a fer" ha assegurat. La presidenta ha defensat que si no hagués permès el polèmic debat "no estaria complint allò per al qual ens van escollir".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El fiscal general de l'Estat ha demanat al fiscal en cap de Catalunya que presenti una querella contra Forcadell per haver permès que es discutís a la cambra la ratificació de l'informe de les conclusions del procés constituent el passat 27 de juliol. "La llibertat d'expressió ens ha costat molts anys. En aquest Parlament s'ha de poder parlar de tot, absolutament de tot" ha dit, i ha garantit que sempre permetrà "el dret a participació dels diputats". Forcadell ha lamentat que la notícia no sigui "res de nou", ja que ningú s'esperava que no fos així. I ha afegit: "A l'Estat no hi ha separació de poders: el que decideix el Govern passa a la Fiscalia".

En el ple del 27 de juliol, Ciutadans i PP van marxar de l'hemicicle per no participar a la votació i el PSC no va votar. Les conclusions es van aprovar amb el vot a favor de Junts pel Sí i la CUP i el vot en contra de CSQP.

stats