Política 23/07/2017

Forn diu que els Mossos no impediran l'1-O, sinó que facilitaran la celebració del referèndum

El nou conseller d'Interior assegura que el cos respectarà la legalitat catalana "que emana del Parlament", en una entrevista a 'El Punt Avui'

Ara
2 min
El conseller d'Interior, Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl conseller d'Interior de la Generalitat, Joaquim Forn, ha descartat que els Mossos d'Esquadra evitin la celebració del referèndum de l'1-O, en una entrevista publicada aquest diumenge a 'El Punt Avui'. "No només no arribarem a impedir el referèndum, sinó que serà tot el contrari, en facilitarem la celebració", ha apuntat Forn.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha assegurat que els Mossos han de respectar la legalitat catalana "que emana del Parlament de Catalunya" i ha dit que és probable que l'Estat posi el cos de seguretat català en situacions complicades, però que les estudiarà quan es produeixin.

També ha rebutjat que el govern espanyol pugui suspendre les competències de la policia catalana perquè el Procés és molt complicat. "La gent especula amb la suspensió dels Mossos, amb la suspensió de l'autonomia, amb l'estat d'excepció, amb si Millo pot provocar eleccions… Però no és tan fàcil", ha argumentat el nou conseller d'Interior.

Forn ha negat que la dimissió de l'anterior director dels Mossos, Albert Batlle, dilluns es degui a una maniobra de la conselleria i ha descartat que hi hagi una purga o inquietud entre els comandaments del cos de seguretat. Així doncs, també ha defensat el nou director dels Mossos, Pere Soler, contra els retrets a Twitter i ha lloat la seva feina als serveis penitenciaris.

Crítiques a Colau

El conseller, que fins ara era portaveu del Grup Demòcrata a l'Ajuntament de Barcelona, ha afirmat que se sent decepcionat amb l'actitud de l'alcaldessa Ada Colau respecte a l'1-O. Segons Forn, Colau no hauria de defensar el referèndum com una "mobilització", perquè "vendre'l" d'aquesta manera és "la manera que té sempre d'escapolir-se dels compromisos". A més, ha recordat que es va prometre consultar als barcelonins l'adhesió de la capital catalana a l'AMI i aquesta votació encara no s'ha fet.

stats