CONSELL EXECUTIU
Política 04/10/2011

El Govern modificarà el codi de consum per augmentar les garanties dels hipotecats

Així ho ha explicat el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al consell executiu

S. González / O. March
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat aquest matí que l'executiu català promourà la modificació del codi de consum per augmentar les garanties dels consumidors de crèdits o préstecs hipotecaris, en la línia del que ja va anunciar el president Artur Mas en el debat de política general de la setmana passada. La proposta de la nova regulació considera "abusius" els interessos de demora dels creditors quan superin 2,5 vegades l'interès legal del diner.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La modificació implica una regulació del contingut de la publicitat, de la informació precontractual, el deure d'anàlisi de solvència del consumidor i el deure de les entitats financeres i de crèdit, així com també del notari que hi intervé, de fer comprensible al consumidor les implicacions econòmiques i jurídiques de la transacció i, especialment, de les conseqüències en cas d'impagament.

El Govern també ha aprovat destinar 12,4 milions d'euros a la gestió dels boscos amb dues convocatòries de subvencions. L'objectiu és que siguin destinats a una gestió forestal sostenible, recuperació de danys per catàstrofes naturals i prevenció d'incendis.

stats