Política 15/07/2014

Homs nega que la renúncia d'Oriol Pujol alteri l'acció del Govern

El conseller de la Presidència i portaveu de l'executiu admet que la decisió de l'encara secretari general de CDC no el "deixa indiferent", però assegura que no té cap repercussió en l'acció governamental

M. Colomer / D. S. Ugart
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència i portaveu del Govern Francesc Homs, ha negat aquest dimarts que la renúncia d'Oriol Pujol a la secretaria general del CDC i a l'acta de diputat al Parlament alteri en cap cas els calendaris del Govern. Sí que ha admès que la decisió de Pujol no el "deixa indiferent", però ha evitat fer valoracions en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del consell executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Des de la perspectiva personal, no em deixa indiferent, però aquí no vinc a expressar opinions personals", ha asseverat Homs, que ha llançat un missatge, això sí, de "respecte a les decisions i a la presumpció d'innocència". Malgrat que no ho ha volgut respondre explícitament, sí que ha vingut a admetre que coincideix amb Pujol que la decisió presa és la més convenient pensant en la tardor d'alt voltatge polític que s'albira.

El Govern "fa el seu curs"

En ser preguntat sobre la possibilitat que els moviments de fons al principal partit del Govern deixi en situació de provisionalitat l'executiu, Homs ho ha rebutjat: "No tinc la percepció que el Govern estigui en cap escenari de provisionalitat". Entre altres coses, ha dit, perquè l'acció de govern, tant pel que fa a la gestió de la crisi com del procés sobiranista "va fent el seu curs" amb normalitat.

stats