Una serp, un vocal ebri i un agressor d'urnes: les anècdotes del 12-M

Quatre protagonistes col·laterals en quatre punts de Catalunya

2 min
Recompte electoral.

BarcelonaLes eleccions catalanes d'aquest diumenge s'han celebrat enmig d'una jornada accidentada. Quan el sol encara no havia sortit, un presumpte lladre –aquesta és la principal hipòtesi policial– es va colar en un túnel de Rodalies a Montcada i va robar cablejat de coure. Eren les cinc de la matinada i l'abast de la tragèdia es va saber a primera hora, quan el robatori va crear un efecte dòmino de curtcircuits que va deixar mitja Catalunya sense trens. També va ser a primera hora, just quan es formaven les meses electorals, quan va entrar en joc el segon protagonista col·lateral del 12-M. Es tracta d'un home a qui havia tocat ser vocal al barri de Gràcia i que quan va arribar els seus companys de mesa ja van veure que alguna cosa no anava del tot bé. Concretament, mostrava clars símptomes d'haver begut massa alcohol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La situació va arribar fins al punt que van trucar a la Guàrdia Urbana i li van fer un control d'alcoholèmia, tal com va poder saber l'ARA. Evidentment, va donar positiu: aquell home no podia exercir amb totes les facultats un servei públic com és ser membre d'una mesa. A correcuita van anar a buscar el suplent, que ja estava tornant cap a casa seva. La Junta Electoral ja n'està al cas i haurà de decidir si pren accions al respecte.

La Guàrdia Urbana de Lleida també es va haver de mobilitzar aquest diumenge electoral. Va ser a primera hora de la tarda, quan un home va accedir amb actitud violenta a la seu electoral ubicada al rectorat de la Universitat de Lleida i va tirar a terra una urna clavant-li un cop. El van detenir per un delicte de desordres públics, tal com va confirmar l'ARA.

El quart protagonista de la jornada (tenim un lladre, un vocal ebri i un agressor d'urnes) no va ser cap persona, sinó una serp. La jornada electoral s'estava celebrant amb normalitat a Santa Coloma de Cervelló, al Baix Llobregat, quan una serp de grans dimensions es va plantar davant de la seu electoral, just a la porta. Els presents van trucar als Mossos d'Esquadra, que van avisar els Agents Rurals, segons fonts policials. Mentre no arribaven, però, un interventor del PSC es va disfressar de Frank de la Jungla i la va apartar ell mateix. Mai sabrem si aquesta acció heroica va tenir a veure amb la victòria dels socialistes en aquest municipi.

stats