CONSELL EXECUTIU
Política 07/06/2011

El Govern demandarà Plataforma per Catalunya per falsedat en la propaganda electoral

La formació xenòfoba insinuava ajudes indiscriminades als immigrants. L'executiu català, però, no actuarà contra el material del PP de Badalona

R. Tugas / S. González
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha informat que el consell executiu d'aquest matí ha decidit, a instàncies de la fiscalia, demanar als serveis jurídics de la Generalitat que demandin Plataforma per Catalunya en relació amb la propaganda electoral difosa en alguns municipis durant els últims comicis locals. El Govern apunta a la "informació falsa" que contenia el material, que havia estat denunciat per algunes entitats i estudiants de la UB.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, la propaganda contenia una carta dirigida a un imaginari ciutadà d'origen magribí, que rebria un xec de 4.000 euros en nom de la Pacte Nacional per la Immigració, acompanyat per alguns punts del programa de la xenòfoba formació de Josep Anglada. Homs ha apuntat que les ajudes que suggeria no van existir mai i, per tant, poden constituir delicte.

Per contra, Homs ha assegurat que no han vist "els mateixos indicis clars i evidents" en la propaganda del PP de Badalona -el líder del qual, Xavier García Albiol, serà alcalde amb l'abstenció de CiU-, de caràcter xenòfob i que havia estat també criticada i portada a la fiscalia, i, per tant, en aquest cas el Govern no actuarà.

stats