Política 29/01/2016

Homs deixa clar al rei que no facilitarà ni un govern del PP ni un del PSOE amb Podem

Compromís i En Marea expressen a Felip VI la seva voluntat de facilitar la investidura d'un candidat que aposti pel "govern de canvi"

Ara
1 min
El rei Felip amb Francesc Homs aquest divendres. BALLESTEROS / EFE

BarcelonaEl portaveu de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, ha tornat a deixar clar al rei que el seu grup no donarà suport ni a la investidura de Mariano Rajoy ni a la de cap altre membre del PP. Però tampoc pensa facilitar un govern del PSOE amb Podem liderat per Pedro Sánchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Li he tornat a dir al rei que no donarem suport a cap candidat del PP i que, amb allò que sabem ara, tampoc podem facilitar un govern del PSOE amb Podem", ha assegurat el dirigent convergent. Posteriorment, via Twitter, ha assegurat que té la impressió que el procés per escollir un nou president "va per llarg" i que caldrà estar "atents".

Felip VI ha tornat a rebre també el diputat de Compromís Joan Baldoví, que ha insistit que està disposat a donar suport a la investidura del candidat que garanteixi la formació d'un "govern de canvi" a Espanya. El monarca també ha despatxat amb la portaveu d'En Marea, Alexandra Fernández, que ha posat de manifest que és urgent un canvi de govern perquè el PP no segueixi prenent decisions en funcions i actuant "a cop de cacicada". En aquest sentit, Fernández ha instat el líder del PSOE a escollir Podem i desoir el "felipisme zombi".

stats