Política 04/11/2016

Francina Armengol: "No entenc un PSOE sense el PSC. No entenc una frontera entre companys"

La presidenta balear intervé al congrés dels socialistes catalans i els insta a treballar per "canviar i per millorar el socialisme espanyol"

Marc Toro
2 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, saludant la presidenta balear, Francina Armengol, en la seva arribada al congrés dels socialistes catalans

Barcelona"No entenc un PSOE sense el PSC. No entenc una frontera entre companys i companyes". Així s'ha expressat aquest divendres la presidenta balear, Francina Armengol, en la seva intervenció a l'inici del XIII congrés del PSC, que arrenca aquest divendres i acaba diumenge. Armengol, que també es va posicionar en contra d'investir Mariano Rajoy, ha fet una crida a l'entesa entre els socialistes catalans i Ferraz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Armengol, que ha volgut enviar al PSC un "missatge fort, d'optimisme i il·lusió", ha cridat el partit a "no defallir", convençuda que els socialistes de tot Espanya tindran aviat "veu" per definir el projecte d'esquerres del PSOE. "Hem de lluitar més que mai. Ens necessita Espanya per canviar i ens necessita el socialisme espanyol per canviar i per millorar". La presidenta balear, que ha apostat per "aliances amb les esquerres que facin possible el reconeixement de la pluralitat d'Espanya", ha reivindicat el 'no' del PSC i el PSIB a Rajoy: "Teníem un compromís amb el nostre poble, amb la paraula donada als ciutadans", ha dit.

Pel què fa a la relació entre Catalunya i Espanya, Armengol ha defensat el projecte federal dels socialistes i ha posat en valor el paper del PSC a l'hora d'estendre ponts i treballar per al diàleg: "Junts podem fer millors coses", ha dit, i ha reivindicat les "estratègies conjuntes" del seu govern amb els governs català, valencià i fins i tot murcià.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha intervingut després d'Armengol per presentar l'informe de gestió de l'executiva sortint, i ha deixat clar que el PSC no es vol separar "ni un mil·límetre" dels seus companys socialistes a la resta de l'Estat. Al matí, a més, la secretària d'organització en funcions del partit, Assumpta Escarp, ha reiterat que el partit no es planteja "en absolut" revisar el protocol d'unitat amb el PSOE en el seu congrés. Les relacions amb Ferraz, però, estaran presents en el debats del conclave, en què la militància ha presentat diverses esmenes en la línia de refermar l'autonomia i la visibilitat del PSC a Madrid.

stats