Política 16/09/2016

García Albiol adverteix Puigdemont si convoca un referèndum: "Li passarà el mateix que a Artur Mas"

El líder del PP català diu que aquest 11-S va sortir la meitat de gent que el 2015 al carrer, i que un 10% dels catalans "s'han adonat que la independència és un engany"

Acn
2 min
El líder del PP, Xavier Garcia Albiol, a l'acte dels populars per la Diada a Barcelona

BarcelonaEl coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha avisat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que si convoca un referèndum d'independència "li passarà el mateix que a Mas", és a dir que "haurà de retre comptes davant la justícia". En una entrevista a Ràdio 4, Albiol ha respost d'aquesta manera a les declaracions de Puigdemont, que aquest dijous ha assegurat que faria el mateix que va fer el govern d'Artur Mas si es trobés en una situació com la de la consulta del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, sobre la crema de banderes i retrats del rei durant la manifestació de l'esquerra independentista de la Diada, Albiol ha considerat que "s'han de tallar les cames des d'un punt de vista polític" al grup de radicals que falten al respecte als símbols. "Tallar les ales", ha volgut aclarir.

Albiol ha considerat que si l'expresident Artur Mas ha d'anar a judici pel 9-N és "fruit de la seva irresponsabilitat, la voluntat de saltar-se l'estat de dret, rebentar les normes de convivència i fer el que li donava la gana". Després que Puigdemont manifestés aquest dijous que en un referèndum tornaria a actuar com ho va fer l'executiu de Mas, el líder del PP català li ha replicat que en cas de fer-ho li passaria el mateix que a l'expresident. "S'ha entrat en un perill de bogeria i irresponsabilitat, i ara estan pagant les conseqüència", ha afegit.

Crema de banderes

Respecte a la crema de banderes espanyoles, franceses i europees i de retrats del rei durant la manifestació de l'esquerra independentista, Albiol ha retret a C's que no tingui la "valentia de plantar cara als radicals", i també ha argumentat que el PP és l'únic partit a Catalunya que ha denunciat els fets a la justícia.

"Que el govern de Catalunya estigui en mans del partit de la benzina i dels encenedors em sembla que és una autèntica desgràcia, una calamitat com a societat", ha afirmat abans de dir que s'ha d'actuar amb contundència contra les persones que "trepitgen" els símbols. "Quan es falta al respecte als símbols d'altres persones és que estem molt a prop d'arribar a un conflicte per part d'aquest grup de radicals, i se'ls ha de tallar les cames, en el sentit polític, no físicament. Se'ls ha de tallar les ales", ha dit.

La independència és un "engany"

El coordinador general dels populars ha calculat que aquest Onze de Setembre ha sortit al carrer "la meitat" de la gent que ho va fer l'any passat. Un fet que, segons ell, significa que "la tensió va baixant". En aquest sentit, ha defensat que hi ha un 10% de catalans que en un moment de crisi econòmica van pensar que la independència podia ser la solució però que ara han vist que és un "engany" i, per tant, ha conclòs, està baixant el nombre de catalans favorables a la independència. I ha situat en un 25 o 30% els catalans que són independentistes "de sentiment" i que no canviaran d'opinió.

stats