Política 02/02/2017

El Govern es creu les "amenaces" de l'Estat i exigeix explicacions sobre "l'operació precinte"

Munté no descarta l'ús de la força per part del govern espanyol per evitar el referèndum i li reclama que detalli quina és la "base legal" per fer-ho

Ara
1 min
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté.

Barcelona"L'operació Catalunya és real i l'pperació Precinte és real. L'única operació fictícia és l'operació Diàleg". La portaveu del Govern, Neus Munté, s'ha mostrat aquest dijous així de contundent per respondre a l'estratègia de l'Estat per evitar el referèndum que recullen tots els mitjans de comunicació. "Em crec les amenaces", ha indicat en una entrevista a RAC1. Per això, la Generalitat exigeix al govern espanyol que detalli amb "llums i taquígrafs" quina és la base legal que el porta a plantejar-se el precintament dels col·legis electorals i la intervenció de la conselleria d'Ensenyament en cas que el Govern tiri endavant el referèndum d'independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No estem en condicions de descartar que facin servir la força. De fet, precintar els col·legis és usar la força per impedir el dret de vot", ha opinat la consellera de Presidència. Més enllà de les explicacions que públicament ha demanat a l'executiu espanyol, Munté ha avançat que ERC i el PDECat faran el mateix des del Congrés dels Diputats. La portaveu de la Generalitat ha lamentat, a més, que des de l'Estat expliquin que reaccionaran de manera "proporcionada" al que es faci des de Catalunya: "Proporcionada en relació amb què? Amb la proposta d'un referèndum pactat? Amb una crida al diàleg?".

Munté ha recordat que, en el mateix moment en què els mitjans publicaven que el govern espanyol precintaria els col·legis en cas de referèndum, al Parlament es reunia el Pacte Nacional pel Referèndum. "Al Parlament, persones molt diverses ens trobàvem en l'espai comú de la democràcia", ha subratllat.

stats