Política 03/05/2016

El Govern assegura que té eines per esquivar la impugnació de la llei antidesnonaments

Munté reivindica que la Generalitat té competències en habitatge i polítiques socials i pot fer "noves lleis"

Gerard Pruna
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras

BarcelonaPoques hores abans de començar la cimera al Palau de la Generalitat sobre la impugnació per part del govern espanyol en funcions de la llei d’emergència habitacional i pobresa energètica, el Govern ha afirmat que compta amb prou eines per "esquivar" la suspensió de determinats articles de la llei i ha avançat que arribarà a la reunió amb "mesures concretes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, la portaveu de l'executiu, Neus Munté, ha assegurat que hi ha "marge suficient" per "continuar aplicant allò que el Tribunal Constitucional (TC) està en disposició de suspendre". Tot i que no ha volgut parlar obertament de desobeir el TC, Munté ha remarcat que la Generalitat té competències en matèria d'habitatge i de polítiques socials i que pot fer "noves lleis".

La portaveu, que ha carregat contra el govern espanyol en funcions per l'"agressió" que suposa aquest recurs, ha explicat que la concreció de les mesures que vol plantejar el Govern la farà a la tarda el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, un cop hagi pogut escoltar els punts de vista dels partits i les entitats que es reuneixen a Palau.

Les paraules de Munté lliguen amb la decisió del grup parlamentari de Junts pel Sí que, tal com ha avançat l'ARA, va posar ahir sobre la taula la possibilitat de reivindicar la totalitat de la llei en alguna pregunta parlamentària demà mateix al ple i, a més, tornar a iniciar la tramitació de la norma per ratificar-ne el contingut de nou.

stats