Política 05/05/2016

El Govern crida els catalans a no "resignar-se a l'abús" de l'Estat

Mundó acusa el govern espanyol d'aplicar la suspensió de l'autonomia "per la porta del darrere" amb els recursos al TC

G.pruna
1 min
Els consellers de Justícia, Carles Mundó, i el de Cultura, Santi Vila, al Parlament

Barcelona"Els ciutadans de Catalunya han d'obrir els ulls i decidir si es resignen a aquesta situació d'abús o no". Amb aquest missatge el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha conclòs la seva intervenció en una interpel·lació de Junts pel Sí al Parlament sobre la judicialització de la política.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant la concatenació de recursos i sentències del Tribunal Constitucional (TC) contra lleis catalanes, el conseller ha acusat el govern espanyol en funcions d'estar aplicant l'article 155 de la Constitució -el de la suspensió d'autonomia- "per la porta del darrere".

"El que fan els 135 diputats del Parlament, ho desfan sistemàticament els 12 jutges del TC", ha lamentat Mundó, que ha opinat que les finances i l'autonomia catalanes estan "suspeses de facto". Per això, i tal com es farà amb la llei antidesnonaments, ha instat el Parlament a treballar per tornar a desplegar tot allò que es suspengui.

Abans, el diputat de Junts pel Sí Roger Torrent ha titllat la democràcia espanyola de "democràcia 'low cost", i ha reivindicat que l'única forma de fer front a aquesta situació és que Catalunya sigui un Estat.

stats