Política 28/07/2015

El Govern ultima el registre per controlar quins lobis influeixen "directament o indirectament" sobre la Generalitat

La llista es podrà descarregar gratuïtament a partir de l'1 d'octubre a través del portal web de la transparència

Laia Vicens
1 min
La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu/ACN

BarcelonaA partir de l'1 d'octubre, tothom qui ho vulgui podrà accedir, a través del portal web de transparència de la Generalitat, al registre de grups d'interès, un llista on s'hauran d'inscriure les persones i organitzacions que treballen per compte propi però que participen en l'elaboració i aplicació de les polítiques públiques. Així ho ha aprovat aquest dimarts el govern de la Generalitat, en compliment de la llei de transparència validada pel Parlament fa set mesos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, ha explicat que es tracta d'un "mecanisme clau" per garantir la transparència en la presa de decisions dels polítics, així com la participació ciutadana. De fet, ha dit que és una "iniciativa pionera a tot l'Estat", que iguala Catalunya amb la resta de països europeus en matèria de transparència.

En aquest registre es detallaran totes aquelles persones o organitzacions que vulguin "influir directament o indirectament" en la presa de decisions dels poders públics. Segons ha explicat Munté, el registre serà de "caràcter públic", excepte les dades personals, i "gratuït".

La portaveu del Govern ha explicat que durant la reunió del comitè executiu la comissionada per la Transparència, Núria Bassols, ha donat compte d'aquests avenços i de la posada en marxa imminent d'aquest registre.

stats