Política 21/08/2016

El Govern vol impulsar l'avaluació per objectius dels funcionaris de l'estat independent

La secretària d'Administració i Funció Pública de la Generalitat, Meritxell Masó, demana potenciar la col·laboració público-privada

Neus Vidal
1 min
Conferència sobre la funció pública en una eventual Catalunya independent a la UCE

PradaAvaluació per objectius dels funcionaris, capacitat per fer fora aquells que no els compleixin i més col·laboració público-privada. Aquestes són les novetats principals que el Govern voldria per a l'eventual administració d'un estat català independent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secretària d'Administració i Funció Pública de la Generalitat, Meritxell Masó, ha explicat en una conferència a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada (Conflent) quins serien els trets bàsics de la nova administració catalana. "S'ha d'apostar per la col·laboració público-privada. No tot ho ha de fer l'administració. És un element indispensable per al futur del nostre país", ha declarat.

Pel que fa als funcionaris, Masó ha destacat que s'hauria d'implantar "l'avaluació per objectius" i que aquells funcionaris que no facin bé la seva feina "han de deixar de ser-ho", amb referència a la impossibilitat actual de fer fora els funcionaris públics.

Agustí Colomines, director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, ha destacat que el nom 'servidors públics' seria preferible al de 'funcionaris' i que la formació d'aquests servidors públics hauria de ser la base del nou model de treballadors de l'eventual estat català.

Entre altres novetats que s'haurien d'incorporar al nou model de funcionariat català, els ponents han mencionat el teletreball i la direcció professional –i no càrrecs de designació política com fins ara.

"Sense pressupost no hi ha oposicions"

Masó ha volgut destacar que, tot i que és necessari que es convoquin oposicions per a funcionaris públics, "no se'n poden fer perquè no s'han votat els pressupostos d'aquest any". "No és perquè no hi hagi diners, és perquè no tenim llei de pressupostos", ha insistit.

stats