Política 29/08/2017

El Govern es personarà en la causa que investiga els atemptats de Barcelona i Cambrils

L'executiu estudiarà nous protocols de prevenció i detecció de possibles terroristes

Aleix Moldes
1 min
El conseller de la Presidència, Jordi Turull, al costat del conseller d'Exteriors, Raül Romeva, durant la reunió del consell executiu

BarcelonaEl Govern ha decidit en la reunió del consell executiu d'aquest dimarts personar-se en la causa oberta pels atemptats terroristes del 17 d'agost a Barcelona i a Cambrils. El portaveu de la Generalitat, Jordi Turull, ha explicat que la reunió d'aquest dimarts s'ha allargat precisament perque el conseller d'Interior, Joaquim Forn, els ha donat detalls de les investigacions. El cas el porta el jutjat d'instrucció número 4 de l'Audiència Nacional. D'altra banda, la Generalitat també s'ha compromès a elaborar nous protocols per prevenir i detectar el terrorisme jihadista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Turull ha insistit que l'actuació dels Mossos i dels serveis d'emergència en la gestió dels atemptats ha sigut "brillant", però ha reconegut que el Govern "vol extreure conclusions" perquè atemptats com el de les Rambles i el passeig Marítim de Cambrils "no tornin a passar". D'entrada, ha explicat que les conselleries d'Ensenyament, Benestar Social, Interior i també l'àrea d'afers religiosos estan recopilant informació i treballant per establir nous protocols que siguin efectius per lluitar contra el jihadisme.

De fet, el portaveu de l'executiu ha explicat que s'ha establert una col·laboració amb les entitats musulmanes, que també hi volen col·laborar per aportar més eficàcia als protocols d'actuació. Ara per ara, el Govern no descarta cap iniciativa, entre les quals la introducció de mecanismes de control sobre els imams, tenint en compte que en els atemptats del 17-A el de Ripoll va ser el reclutador de la resta dels terroristes.

Pel que fa al protocol que es va introduir l'any passat en les escoles, Turull també s'ha mostrat disposat a modificar-lo. El conseller de la Presidència ha recordat que, en el cas de Ripoll, els primers sorpresos han sigut "els companys de classe i mestres", perquè els terroristes no havien donat símptomes de radicalització.

stats