Política 20/09/2014

El Govern recull el suport local per organitzar el "crit de democràcia" del 9-N

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha demanat als ajuntaments el seu "compromís i col·laboració" per organitzar el 9-N

Acn
1 min

ManresaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha demanat al món local el seu "compromís" i "col·laboració" per organitzar el "crit de democràcia" de la consulta del 9 de novembre, quan s'està a l'espera que el president català, Artur Mas, signi el decret de convocatòria. De fet, segons fonts del departament de Governació, al voltant de la meitat dels municipis catalans ja han respost afirmativament a la carta que els va enviar la vicepresidenta de l'executiu català en què els sol·licitava la col·laboració en l'organització de la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega ha destacat que totes les institucions catalanes "són imprescindibles" per organitzar el "crit de democràcia" de la consulta del 9 de novembre amb les "màximes garanties democràtiques", independentment del que es voti a les urnes.

Ortega ha presidit aquest dissabte a Manresa (Bages) l'acte de clausura de l'Escola d'Estiu de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). No ha aclarit quan signarà el president de la Generalitat el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre: "Depèn de petits temes burocràtics, i estem a l'espera que en les pròximes hores o dies es pugui fer", ha indicat Ortega.

Respecte a les declaracions de la número 2 d'ERC, Marta Rovira, que ha afirmat que des del seu partit o des del Parlament no es pot aconsellar la desobediència civil, Ortega considera que són unes asseveracions "plenes de sentit comú". Ortega, d'altra banda, ha fet valer la "capacitat" de la política d'arribar a acords, com es va reflectir ahir en l'aprovació de la llei de consultes al Parlament, i ha insistit que "les coses les hem de fer bé".

stats