Política 26/09/2017

Hernando (PP) justifica el reforç de la Guàrdia Civil a Catalunya per la "violència que es viu als carrers"

PDECat i Podem demanen la compareixença de Zoido per la manca d'efectius policials a Saragossa

Ot Serra
2 min
El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, en una imatge d'arxiu

MadridFurgonetes i cotxes de la Guàrdia Civil han marxat aquests dies ovacionats per ciutadans des de diferents punts de l'Estat cap a Catalunya per aturar el referèndum de l'1 d'octubre, una mesura que compta amb tot el suport del PP. Així ho ha expressat aquest dimarts el seu portaveu al Congrés, Rafael Hernando, que ha argumentat aquesta decisió per les "amenaces" i la "violència que s'ha viscut als carrers de Barcelona". "Violència contra agents de la Guàrdia Civil, obstrucció a la justícia, amenaces a parlamentaris o alcaldes que discrepen...", ha resumit Hernando, que per aquest motiu ha avalat la decisió del ministeri de l'Interior de reforçar l'operatiu policial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una de les conseqüències que ha tingut el desplaçament massiu d'agents de seguretat a Catalunya és que a l'assemblea de càrrecs electes organitzada per Podem diumenge passat a Saragossa els assistents no van tenir garantida la seguretat per la presència d'una concentració de membres de l'extrema dreta que no comptava amb prou efectius policials de vigilància. Per això, els grups del PDECat i d'Units Podem al Congrés han demanat la compareixença urgent del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, perquè doni explicacions sobre aquesta qüestió.

El portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha denunciat que el govern espanyol "hagi deixat de fer de govern" i que, en aquest escenari, estigui incentivant la "lògica amb mi o contra mi". Al seu torn, el líder d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, ha subratllat el fet que hi hagués entre la concentració a la capital aragonesa membres de la Policia Nacional, segons ha publicat Eldiario.es. "Ens sembla preocupant que puguin existir aquests comportaments dins d'una institució com la Policia Nacional", ha assenyalat.

A parer del portaveu del PDECat, Carles Campuzano, l'enviament d'agents a Catalunya és una constatació que el govern espanyol "ja tracta Catalunya com un país independent". "Un govern que permet que policies nacionals surtin dels seus pobles amb crits d''A por ellos!' és un govern que se sent aliè a la realitat catalana", ha asseverat Campuzano. Per això, ha demanat al ministre Zoido que "condemni les expressions d'odi" que, ha considerat, s'han produït.

stats