Política 26/06/2015

Herrera anuncia Joan Coscubiela com a candidat d'ICV en el projecte de confluència del 27-S

Els coordinadors nacionals dels ecosocialistes, Joan Herrera i Dolors Camats, fan un pas al costat. Herrera no serà candidat i Camats no es presentarà a les llistes del Parlament

Joan Serra
2 min
Joan Coscubiela, al consell nacional d'ICV d'aquest divendres a la tarda. / ACN

BarcelonaDesprés que aquest matí Joan Herrera i Pablo Iglesias hagin escenificat la voluntat de construir una aliança per al 27-S i les eleccions generals, el coordinador nacional d'ICV ha anunciat aquest divendres al consell nacional dels ecosocialistes que Joan Coscubiela serà el candidat de la formació en el projecte de confluència amb EUiA, Podem i Procés Constituent als comicis catalans. "És una decisió presa fa un mes, que tenia sentit si hi havia elements per aconseguir la confluència. Entenem que avui n'hi ha", ha expressat Herrera, que deixarà de ser cap de llista de la formació després d'assumir aquesta funció en les eleccions del 2010 i 2012. El líder ecosocialista cedeix el cap de cartell en favor del diputat i exdirigent de CCOO. "El que estem fent és trepidant. Poques vegades la gent d'ICV hem tingut moments tan rellevants", ha detallat Herrera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el mateix consell nacional, Dolors Camats també ha anunciat que no es tornarà a presentar a les llistes del Parlament. Des del 2003 havia integrat les candidatures ecosocialistes. Camats farà un pas al costat, com Herrera, per fer possible la confluència que tant anhela la formació. Després de la intervenció dels dos líders, Coscubiela ha pres la paraula. "Aquest consell nacional està a punt de fer un pas important, potser decisiu, per construir una nova alternativa política per a Catalunya", ha afirmat el futur candidat, que s'haurà de sotmetre a un procés de primàries. Coscubiela, fill de la Barceloneta i militant del PSUC –tal com ha recordat aquesta tarda–, ha subratllat que el projecte de confluència amb EUiA, Podem i Procés Constituent té opcions de discutir l'hegemonia a Convergència. "Sembla mentida, però estem a punt d'aconseguir-ho. Un projecte que acabi amb el nacionalisme conservador".

stats