Política 06/10/2014

Homs reconeix que s'entra en la setmana clau per poder garantir la consulta

Confia que la sentència del TC arribi abans del 9-N per no donar la imatge que se sotmet "als interessos d'una de les parts"

Ara
2 min
Francesc Homs, portaveu del Govern en funcions, durant la roda de premsa d'aquest dimarts / ACN

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que malgrat els obstacles i el context "anòmal" que es viu a Catalunya, la consulta va endavant. "Farem tot el que estigui al nostre abast per votar el 9-N", ha dit. També ha reconegut, però, que aquesta setmana comença el compte enrere per reactivar la consulta i que es pugui fer amb plenes garanties.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"[El punt de no retorn en la preparació de la consulta] seria a l'entorn del 13, 14, 15 d'octubre", ha dit en una entrevista a 'RAC1'. Aquest seria el calendari per celebrar el 9-N amb plenes garanties i complint els terminis que estableix la mateixa llei de consultes catalana. "No podem arribar al 7 o el 8 de novembre", ha reconegut, tot i reconèixer que alguns terminis es poden prorrogar.

Homs ha confiat que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) arribi a temps abans del 9-N i que demostri la velocitat que ja va escenificar en suspendre la llei de consultes catalana. "No tindria sentit que el TC tingués un calendari per a unes coses i un altre per a unes altres", ha insistit. Homs ha afegit que un altre escenari faria pensar que se sotmet "als interessos d'una de les parts".

Sense senyals de diàleg

El portaveu del Govern ha lamentat la situació anòmala a Catalunya, amb un debat encallat en si es pot o no votar en lloc d'anar al fons de la qüestió."No tinc la sensació que el discurs de Rajoy hagi canviat gaire; és una aposta estètica pel diàleg sense gaire contingut", ha criticat.

El conseller de la Presidència ha criticat l'error "fonamental" que comet el govern espanyol posant "tribunals pel mig" i fent interpretacions de les lleis per no abordar el diàleg. "Nosaltres no deixarem de fer el que és mandat del poble de Catalunya," ha assegurat Homs.

Homs ha reconegut que en la darrera setmana la Generalitat i el govern espanyol no han tingut cap contacte. "Ja ens agradaria", ha afegit. Els pressupostos de l'Estat, segons el portaveu del Govern, confirmen que no hi ha des de Madrid voluntat de dialogar.

stats