Política 13/07/2016

Homs es posa a disposició de Sánchez per articular una alternativa a Rajoy i li reclama que estudiï el referèndum

El cap de files del Partit Demòcrata Català confia que tindrà grup propi a Madrid i assegura que ha eliminat les "línies vermelles" del seu vocabulari

Oriol March
2 min
El cap de files del Partit Demòcrata Català a Madrid, Francesc Homs, en roda de premsa

BarcelonaEl cap de files del Partit Demòcrata Català (PDC) a Madrid, Francesc Homs, ha pronosticat aquest dimecres que hi poden haver terceres eleccions a Espanya perquè "ningú es belluga". "Sembla una burrada, però això és així", ha assegurat Homs, que s'ha posat a "disposició" del cap del PSOE, Pedro Sánchez, per tal de buscar una "majoria alternativa al PP". "Hi ha una aritmètica possible", ha assegurat el cap de files dels nacionalistes en una roda de premsa a la seu de Convergència just un dia després de reunir-se amb el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy. Pel que fa a la possibilitat que el PDC tingui grup parlamentari a Madrid, ha indicat que hi ha "arguments" i "precedents de tota mena i condició" per disposar-ne, i ha indicat que no ho posarà en cap negociació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Li vaig traslladar que no l'investirem de cap manera", ha indicat Homs, que ha assegurat que de les converses que ha mantingut durant els últims dies es desprèn que l'Estat s'encamina cap a uns nous comicis. "Rajoy no aconseguirà la investidura, i aritmèticament hi ha una alternativa", ha considerat l'exconseller de la Presidència, que ha demanat "formalment" a Sánchez que "no es resigni". Una de les condicions que posaria Homs per entendre's amb el PSOE seria una comissió d'estudi que abordi el referèndum. "He eliminat les línies vermelles del meu vocabulari", ha assegurat.

"Si el PP no pot fer govern, el PSOE ha de sortir de la zona de confort", ha assegurat. En tot cas, ha indicat que aquest nou escenari no seria sinònim de "regalar el vot a Sánchez". "El moviment l'ha de liderar ell", ha reclamat.

Declaració pel 9-N

Sobre la declaració que haurà de fer davant del Tribunal Suprem el proper 19 de setembre al voltant de la jornada de participació del 9-N, ha indicat que no té "constància" sobre la citació. "Si ho he de fer, ho faré. Tinc arguments jurídics de sobres per defensar-me", ha apuntat.

stats