Política 18/07/2014

ICV-EUiA participarà en la V de l'11-S per "donar una empenta per poder votar"

La coordinadora nacional de la formació ecosocialista, Dolors Camats, ha demanat a Mas que el dret a decidir no sigui l'"únic" tema sobre la taula en la reunió amb Rajoy

Acn
2 min

BarcelonaLa coordinadora nacional d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha anunciat aquest divendres a la sortida de la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir que participaran en les mobilitzacions de l'11 de setembre i en la formació de la V, amb l'objectiu que "ens donin una empenta més cap a la possibilitat de poder votar el 9-N". En aquest sentit, Camats ha afirmat que durant la reunió amb els partits i membres de la societat civil s'ha manifestat la de promoure la mobilització per garantir la realització de la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camats ha refermat el "compromís" de la formació amb el Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNPD), però ha alertat a les diferents organitzacions adscrites que l'avenç cap a la sobirania nacional no pot oblidar altres "aspectes cabdals de la vida quotidiana", com l'ús de la terra, l'aigua o el model de salut, ha dit. "Que no ens trobem amb què, exercint la sobirania plena, no tinguem país sobre la qual exercir-la", ha expressat Camats, que creu que el poder s'està concentrant "en poques mans".

Així mateix, els ecosocialistes han demanat al president Mas que el dret a decidir no sigui l'"únic" tema sobre la taula en la reunió amb Rajoy. "Ens sembla que el dret a decidir no només ha d'estar a l'agenda de la reunió. Hi ha temes prou urgents que haurien de ser abordats pels dos presidents", ha dit Camats en referència a la situació de pobresa al país, la problemàtica de l'habitatge, la manca de feina o la precarietat laboral. La coordinadora nacional d'ICV-EUiA ha confiat que aquests assumptes puguin tractar-se "amb normalitat" en la trobada, encara sense data, entre Mas i Rajoy. De fet, Camats ha assegurat que la "intenció" del president Mas és "poder parlar de tot" amb el president espanyol, ja que així els ho ha transmès durant la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Per la seva part, el diputat Joan Mena, d'EUiA, ha afirmat que la carta que el Pacte Nacional pel Dret a Decidir ha acordat enviar al president Rajoy és "una iniciativa social potent", tot i que creu que "la millor carta" és la que va enviar el Parlament demanant la delegació de les competències per convocar la consulta. "Estem al costat de les exigències d'una nova democràcia i de qualitat democràtica del conjunt de la ciutadania catalana", ha expressat Mena. Sobre la trobada del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, el diputat n'ha destacat la referma de "la transversalitat dels acords de consens de les forces polítiques, socials i sindicals".

stats