PRESSUPOSTOS
Política 20/02/2014

El TSJC no admet el recurs d'ICV-EUiA contra la pròrroga pressupostària del 2013

El tribunal argumenta que la coalició d'esquerres hauria hagut de reclamar l'empara del Tribunal Constitucional

Roger Tugas
1 min
El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, aquest dissabte / ACN

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat aquest dijous que ha resolt no admetre a tràmit el recurs presentat el setembre per ICV-EUiA contra la pròrroga pressupostària que va aprovar el Govern per al 2013. La coalició d'esquerres va argumentar llavors que aquesta mesura només es pot prendre per motius tècnics i no polítics, i que impedia l'actuació del Parlament i els diputats com a poder legislatiu. El TSJC, però, no ha entrat a debatre aquestes raons en la seva sentència, sinó que ha replicat que, en tot cas, ICV-EUiA hauria hagut de presentar el recurs al Tribunal Constitucional, a qui li correspon "la resolució dels litigis sobre l'estatus parlamentari o sobre la relació entre poders de rang constitucional i estatutari".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, el TSJC avala les tesis que va defensar la defensa de la Generalitat per reclamar que no s'admetés el recurs. Malgrat tot, ICV-EUiA té ara deu dies per presentar un nou recurs, aquest cop a la sentència del tribunal.

La coalició d'esquerres no esperava que se sancionés el Govern per la pròrroga pressupostària, sinó que rebés un revés judicial a la decisió de no haver portat al Parlament uns comptes per al 2013.

stats