POLÍTICA
Política 20/08/2013

ICV veu compatible el lema de la Via Catalana amb el fet que sigui el "màxim d'inclusiva"

Ricard Gomà considera que l'entorn del PSC es pot sentir còmode a la cadena humana si defensa el dret a decidir

Marc Toro
2 min

PradaICV veu compatible el lema de la cadena humana de l'Onze de Setembre amb el fet que sigui el "màxim d'inclusiva". El líder dels ecosocialistes a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha explicat aquest dimarts que, "més enllà dels lemes", ICV és optimista de cara al fet que l'acte de la Diada tingui un plantejament "inclusiu, plural, que enforteixi i ampliï".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada, Gomà ha afirmat que a la cadena "hi hauria de tenir cabuda qualsevol expressió social i política", convençuda que Catalunya ha d'exercir el dret a decidir. Un plantejament que ha fet extensible al PSC. "Moltes persones i molt teixit social que pot situar-se a l'espai del PSC es pot sentir còmode amb una visió àmplia i inclusiva del dret a decidir i de la cadena", ha considerat. Tot i això, ha admès: "Si una força política decideix autoexcloure's de la cadena, no hi tenim res a fer".

ICV respecta que l'ANC plantegi el lema "que vulgui", però el partit considera que "cal trobar l'encaix" per incloure totes les sensibilitats a la Via Catalana perquè –ha explicat Gomà– "el dret a decidir és el que avui és transversal i uneix el catalanisme". El líder d'ICV a Barcelona s'ha mostrat optimista de cara que l'ANC acabarà cedint a aquest plantejament, amb el qual els ecosocialistes s'hi sentirien plenament "còmodes". Amb tot, ha recordat que els darrers dies "s'han expressat moltes veus a favor de la pluralitat de l'acte".

Aquestes declaracions arriben després que aquest dilluns l'ANC insistís en el caràcter independentista de l'acte de la Diada. "Tothom que vingui a la cadena és independentista. A qui no vulgui ser comptat com a independentista li aconsellaria que no vingués", va dir el vicepresident de l'organització, Jaume Marfany.

stats