Política 05/06/2015

IU aposta per les llistes d'unitat popular en les generals però mai sota el "paraigua" de Podem

Alberto Garzón està disposat a renunciar a presentar-se com a candidat a la Moncloa. Té previst reunir-se aviat amb Pablo Iglesias per parlar-ne

Efe
1 min
Alberto Garzon. / EFE

MadridEl candidat d'IU a la presidència del Govern, Alberto Garzón, ha assegurat aquest divendres que es "deixarà la pell" per acordar llistes d'"unitat popular" per a les generals, en què IU podria concórrer sense les seves pròpies sigles i ell no ser el cap de llista, encara que això sí, sense ser el "paraigua" de Podem. Aquesta és la condició que posa la formació de Pablo Iglesias per crear un front d'esquerres (a l'esquerra del PSOE) de cara les generals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Garzón ha negat que aquesta possible candidatura d'"unitat popular" comporti la desaparició d'IU com a organització política, encara que ha reconegut que l'èxit de les candidatures com Ahora Madrid o Barcelona en Comú han demostrat que les sigles "no importen a la gent".

Per intentar tancar aquestes candidatures de confluència de l'esquerra, Garzón ha explicat que té previst reunir-se amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, i representants d'altres forces polítiques, reunions que farà públiques.

stats