Política 26/04/2017

Díaz desautoritza Zapatero: "Crec que se m'estima a Catalunya"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, diu que la presidenta andalusa i candidata a liderar el PSOE "ni s’aparta ni s’amaga ni calla" davant dels "prejudicis"

Marc Toro
2 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, aquest dimecres al Palace amb la presidenta andalusa i candidata a liderar el PSOE, Susana Díaz

BarcelonaLa presidenta andalusa i candidata a liderar el PSOE, Susana Díaz, ha sortit aquest dimecres al pas de les polèmiques declaracions que fa dos dies va fer José Luis Rodríguez Zapatero, que va assegurar que a Catalunya hi havia prejudicis contra ella pel fet de ser dona i andalusa. En el marc de la conferència que ha pronunciat aquest dimecres a l'Hotel Palace de Barcelona -organitzada per Barcelona Tribuna-, Díaz ha assegurat: "Crec que se m'estima a Catalunya [...] Sempre he sentit carinyo i escalf de la societat", en general, i del PSC en particular. La 'baronessa' ha refermat, a més, el seu orgull de "ser dona, mare treballadora, andalusa i profundament socialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero diu que a Catalunya hi ha prejudicis sobre Susana Díaz perquè és dona i andalusaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha introduït la conferència de Díaz, ha elogiat la figura de la candidata. "Davant dels reptes, els problemes i els prejudicis, Susana Díaz Pacheco ni s’aparta ni s’amaga ni calla". Iceta, que reitera a cada ocasió la seva posició de neutralitat en les primàries, ha definit Díaz com una "dona de paraula" i amb "capacitat d'escoltar i posar-se a la pell de l'altre" que sempre mostra "respecte" i ofereix "ajuda".

Com en altres ocasions, ha reiterat que és una dona "abassegadora" i una "força de la natura", però ha insistit que això no vol dir que sigui "manaire i autoritària". "Si fos un home es diria que té lideratge", ha dit, i ha afegit que sovint es fan servir "estereotips interessats que intenten desmerèixer o trencar la imatge d'una dona amb ambició".

"També s’ha parlat de les seves arrels i la seva manera d’abordar les coses", ha afegit Iceta sobre la presidenta andalusa, i ha afegit que "no és que no renegui de les seves arrels, sinó que sense ser fidel a les seves arrels no podria ser ella". Quan aquest dilluns l'expresident Zapatero, un dels principals suports de Díaz a l'Estat, va fer una crida a acabar amb els "prejudicis" contra ella a Catalunya, va rebre crítiques tant de dirigents del PSC favorables a Pedro Sánchez com de representants de diferents colors polítics a Catalunya.

stats