Política 17/10/2016

El PSC descarta una moció de censura a Badalona amb el suport del PP

El primer secretari del partit, Miquel Iceta, convida Xavier García Albiol a reflexionar si la seva figura és "tant o més controvertida" que la de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater

Marc Toro
2 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en roda de premsa / ACN

Barcelona"No farem una moció de censura de la mà del PP". Així s’ha expressat aquest dilluns el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, després que el cap de files popular a Badalona, Xavier García Albiol, s’hagi obert a donar suport a la moció de censura que van plantejar els socialistes per fer fora el govern municipal, format per Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva primera roda de premsa després de revalidar el càrrec, Iceta ha aclarit que, després del "fet greu" que creu que va suposar l'obertura de l'Ajuntament badaloní el 12 d'octubre, els socialistes van dir que obririen "una reflexió amb els grups del consistori i l'alcaldessa", Dolors Sabater, abans de prendre una decisió, però ha insistit que el PSC no pactarà una moció de censura amb els populars, encara que no hi posin condicions.

Iceta ha recordat que Albiol va dir la setmana passada que cap dels regidors del PSC tenia possibilitats de ser alcalde, considerant que la seva rectificació té a veure amb la seva necessitat de "treure el cap" i sortir als mitjans. Amb tot, ha convidat el líder popular a reflexionar si la seva figura és "tant o més controvertida" que la de Sabater.

Des del PSC de Badalona, el líder socialista a l'Ajuntament, Àlex Pastor, ha defensat que no firmarà una moció de censura amb el PP, i ha criticat que Albiol ofereixi ara un "parany" quan "fa quatre dies va menysprear els regidors socialistes dient que cap d'ells podria ser alcalde de la ciutat".

Pastor ha apostat per constituir un govern "fort i cohesionat", i ha agraït la predisposició al diàleg de l'alcaldessa de la ciutat. A més, s'ha mostrat convençut que les converses amb Dolors Sabaté i la resta de formacions progressistes han de dur a situar com a prioritat les necessitats de la ciutadania".

"Surrealista"

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ja havia considerat aquest matí que era "surrealista" i "inviable" una pinça PP-PSC per enderrocar el "govern del canvi" a Badalona, que lidera l'alcaldessa, Dolors Sabater. Sabrià ha afirmat que el govern municipal, dirigit per una àmplia coalició d'esquerres, està fent "una feina excel·lent" i és "necessari que continuï".

Segons Sabrià, "PP i PSOE volen frenar aquest canvi" tant a Badalona com "a Madrid", en al·lusió a una eventual abstenció dels socialistes al Congrés per permetre la investidura de Mariano Rajoy.

També des del PDECat s'ha fet referència a la situació a Badalona. El coordinador d'organització, David Bonvehí, ha titllat d'"Albiolada" la proposta del dirigent popular de donar suport a la moció de censura impulsada pel PSC.

El diputat de Catalunya Sí Que es Pot al Parlament i membre de Podem Joan Giner ha advertit aquest matí que "el PSC hauria de mirar bé quins suports recopila" i ha titllat de "xenòfob" García Albiol. Giner, que ha conegut l'anunci d'Albiol pels periodistes, ha considerat que el líder popular va fer una "molt mala política de gestió municipal" durant el seu govern municipal.

stats