Política 14/09/2016

Parlon i Iceta descarten un acord per liderar conjuntament el PSC

El primer secretari havia ofert a l'alcaldessa de Santa Coloma un pacte abans de les primàries

Acn
2 min
Iceta i Parlon pacten un diàleg fluid per encarar les primàries del 15 d’octubre

BarcelonaLa viceprimera secretària del PSC, Núria Parlon, i el primer secretari de la formació, Miquel Iceta, han acordat aquest dimecres anar per separat a un procés de primàries pel lideratge del partit, tot i que "això no vol dir que després no hi hagi una integració dels equips i de tota la gent que estigui treballant en ambdues candidatures", segons ha matisat Parlon. L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet ha explicat que aquest dimecres a la tarda ha mantingut una conversa telefònica amb Iceta per ratificar l'acord assolit en acabar la darrera executiva del PSC, després que l'ACN hagi fet públic que afins a Iceta han ofert a gent pròxima a Parlon un pacte per una fórmula bicefàlia amb el control del partit per a ella i el lideratge al Parlament per a ell. La viceprimera secretària del PSC considera que el fet que la militància "pugui votar" servirà "per enfortir el partit a partir del debat". Les primàries se celebraran el 15 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Núria Parlon ha reconegut que hi ha una sèrie de càrrecs del partit i de representants del món local "que pensen que podríem arribar a un pacte" i ha explicat que l'última conversa que havia mantingut amb Iceta sortint de la darrera executiva del PSC va ser "que anàvem a primàries". En aquest sentit, la viceprimera secretària de la formació ha defensat que cada candidat pugui presentar les seves propostes "perquè la militància pugui votar i enfortir el partit a partir del debat". "I després, aquell que tingui més suports integrarà a la resta d'equips perquè tots som vàlids i imprescindibles i a tots ens necessita el PSC", ha remarcat.

D'aquesta manera i davant la manca d'un acord per integrar les precandidatures de Parlon i Iceta, el PSC obrirà dilluns vinent el termini per presentar formalment les candidatures. Dimecres, quan es tanqui, començarà el període de recollida d'avals, i el 15 d'octubre els socialistes escolliran el seu líder en primàries.

stats