Política 17/10/2016

Iceta insisteix que el PSC prefereix noves eleccions abans que un govern de Rajoy

El primer secretari dels socialistes té previst reunir-se aquesta setmana amb el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, per traslladar-li la posició del partit

Marc Toro
2 min
Miquel Iceta, flamant guanyador de les primàries

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha tornat a ser molt clar aquest dilluns en relació a la governabilitat de l'Estat: "Entre Rajoy i noves eleccions, noves eleccions". En la primera roda de premsa que ha ofert després de revalidar el càrrec al capdavant del partit, Iceta ha insistit que li "encantaria" que el PSOE "mantingui la posició acordada en un comitè federal de votar no a Rajoy".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha anunciat que es reunirà aquesta setmana amb el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, per traslladar-li la posició dels socialistes catalans. Una trobada que, ha dit, no serà pública. "No donarem la data", ha dit el líder del PSC, i ha argumentat que "volem treballar sense la necessitat, abans o després, de dir grans coses".

Entrevista a Miquel Iceta: "L'abstenció inhabilita el PSOE per fer d'oposició"Iceta ha insistit que el PSOE han de "treballar junts" malgrat hi hagi "discrepàncies", de manera que ha tret ferro al fet que el PSC arribés a trencar la disciplina de vot al Congrés per no investir Rajoy. En cas que el PSOE es decideixi per l'abstenció, "pot provar diverses maneres de fer-ho", ha dit Iceta en relació amb la possibilitat d'una abstenció parcial. En una entrevista aquest mateix dilluns a l'ARA, el primer secretari considera que aquesta seria una "posició intel·ligent" per minimitzar les divisions internes, si bé ell demanarà que tots els diputats socialistes al Congrés votin no.

De la mateixa manera que també apunta a l'entrevista, Iceta ha volgut recordar: "Si el PSOE deixa governar Rajoy, tindrem el pitjor dels governs possibles i una oposició que tindrà greus dificultats per exercir aquest paper".

stats