Política 04/11/2016

Iceta reivindica la feina de l'executiva però diu que el PSC no es pot conformar amb el 12% dels vots

La militància socialista aprova per unanimitat l'informe de gestió de la directiva sortint

Marc Toro
1 min
L'executiva sortint de PSC en la seva entrada al plenari del XIII congrés del partit

BarcelonaLa militància del PSC ha aprovat aquest divendres, en el marc del XIII congrés del partit, l'informe de gestió de l'executiva sortint amb el 100% dels vots a favor (541). L'encarregat de repassar la tasca de la direcció en aquests 2 últims anys després de la dimissió de Pere Navarro ha sigut el primer secretari, Miquel Iceta. L'encara líder dels socialistes ha posat en valor com la seva executiva va tancar ferides després de l'escissió al partit, però també ha recordat que va haver d'afrontar 4 convocatòries electorals (unes municipals, unes autonòmiques i dues generals).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però així com ha subratllat que s'han aconseguit estabilitzar els resultats electorals del PSC, Iceta ha insistit que "això no és consol". "Parlar d'estabilitat és absurd", ha dit, per sentenciar que el PSC no es pot conformar a ser "un partit del 12% dels vots". En aquest sentit ha cridat la formació a mirar-se en un "mirall que no enganyi", que mostri tant les forces com les febleses.

"No som el partit que érem però ens agradaria tornar-ho a ser [...] però primer cal reconèixer realitats, ajustar-nos-hi per no resignar-nos i seguir avançant". Això passa, ha dit, per "col·laborar més amb partits de l’àmbit de l’esquerra [...] sense renunciar a competir per un mateix espai polític i sense perdre els propis senyals d’identitat".

En el marc del conflicte entre Catalunya i la resta de l'Estat Iceta s'ha mostrat convençut que la proposta federal defensada fins ara pel PSC serà capaç de "vèncer la demagògia, el populisme i els trucs de màgia" que, al seu parer, suposen les solucions unilaterals. Unes sortides, ha dit, que estan condemnades al "fracàs".

stats