DRET A DECIDIR
Política 04/07/2013

Les joventuts dels partits catalans exhibeixen unitat a favor de la consulta sobiranista

El 'Manifest pel dret a decidir' el firmen la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), la Unió de Joves (UJ), les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), els Joves d'Esquerra Verda (JEV) i Alternativa Jove (AJ)

R. Tugas / O. March
1 min

BarcelonaSis organitzacions polítiques juvenils (CDC, Unió, ERC, PSC, CV i EUiA) han exhibit aquest dijous al matí unitat a favor d'una consulta sobiranista vinculant per tal que Catalunya pugui decidir el seu futur. Els representants de les joventuts han llegit el manifest unitari just el mateix dia que es reuneix per primera vegada la comissió parlamentària pel dret a decidir [clica damunt la imatge que acompanya la informació per saber qui és qui].

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Això representa capacitat de consens", ha valorat la presidenta de la JNC, Marta Pascal, que ha considerat positiu que s'hagi arribat a un "punt comú" entre les joventuts dels partits. "Ens sap greu que no hi siguin totes les organitzacions polítiques juvenils del país i que hi faltin les del PP i les de Ciutadans, perquè no entenem com no estan a favor de la democràcia", ha afegit el secretari general de la Unió de Joves, Roger Montañola.

Gerard Gómez del Moral, portaveu nacional de les JERC, ha volgut constatar que existeixen "algunes diferències" entre les sis formacions que signen el manifest, però també ha donat valor a la capacitat de "buscar punts d'acord".

Presència socialista

Una de les novetats que suposa la signatura d'aquest manifest unitari és la presència de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), avui representada pel seu líder, Javi López. "Es tracta de trobar un mínim comú denominador", ha apuntat López, que ha evitat valorar si aquest manifest podria crear malestar a la direcció del PSC, on la posició sobre la consulta no és monolítica.

Els representants de les Joventuts d'Esquerra Verda (JEV) i d'Alternativa Jove han posat èmfasi en el vessant social del dret a decidir i en els problemes que viu la gent jove actualment.

stats